010 30 44 000 hallo@gamailen.nl
Gemaakt voor bedrijven
E-mailmarketing, marketing-automation, nieuwsbrieven, maatwerk maar vooral persoonlijke service!

Zelf aan de slag met e-mail marketing

E-mail marketing vliegt je om de oren, maar zelf heb je de stap nog niet gezet. Simpelweg omdat je geen idee hebt waar te beginnen of je er tegenop ziet om alles in goede banen te leiden. Maar wist je dat e-mail marketing eenvoudiger is dan het klinkt? Met de hulp van een e-mail marketing tool is het opzetten en bijhouden van een e-mail campagne fluitje van een cent.

E-mail campagne

Een e-mail campagne opzetten en bijhouden, is zo gepiept dankzij automatisering. Met e-mail marketing automation bespaar je veel tijd, breng je structuur aan in je campagne en kun je alles tot in de puntjes meten. Er zijn verschillende soorten e-mail campagnes die je kunt automatiseren. Dit kan een simpele verjaardagsmail zijn tot een uitgebreide sales campagne. Het allerfijnste van e-mail marketing is dat je kunt automatiseren wat je wil meten. Op welke link is er geklikt en hoe vaak, wat is de gemiddelde leestijd, hoeveel mensen hebben de e-mail geopend en wat heeft deze e-mail ons opgeleverd. Deze vragen en meer kun je gemakkelijk meten dankzij e-mail marketing.

E-mail marketing tool: meten is weten

Met een e-mail marketing tool kun je dus veel kanten op, maar uiteindelijk wil je natuurlijk weten hoe effectief jouw nieuwsbrieven zijn. Om jou dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een gebruiksvriendelijk overzicht ontwikkeld waar jij alle statistieken van verzonden e-mails kan bekijken. Zie in één oogopslag hoe vaak de e-mail is geopend, hoe veel mensen hebben doorgeklikt naar de webshop en wat de eigenschappen van deze mensen zijn. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de volgende campagne personaliseren voor de ontvanger. Hierdoor kun je mogelijke prospects beter opvolgen en gebruik maken van het e-mail marketing tool als leadgeneratie.

API koppeling

Een API koppeling is een manier om twee of meerdere programma’s aan elkaar te koppelen. Gamailen.nl is met eindeloos veel programma’s te koppelen. Zo kunnen wij Gamailen.nl koppelen met de software van jouw bedrijf voor optimale werking. Door het maken van de verschillende koppelingen kunnen wij ervoor zorgen het gebruik van onze e-mail marketing tool wordt geoptimaliseerd.

Klantenbestand

Heb je al een klantenbestand verzameld? Dat is mooi, deze kun je namelijk eenvoudig toevoegen aan Gamailen.nl. Door middel van een Excelbestand of CSV-bestand importeer je de contacten in je adresboek. In dit adresboek heb je de mogelijkheid om contacten te groeperen. Op deze manier kun je de groepen los van elkaar op een specifieke manier aanspreken. Dankzij een e-mail aanmeldformulier op jouw website kun je nieuwe contacten toevoegen aan jouw adresboek.

Zapier

Met Zapier heb je de mogelijkheid om verschillende systemen met elkaar te koppelen door middel van automatisering. Met Zapier is het mogelijk om zogeheten “zaps” te installeren. Deze bevatten dan een “trigger” die op hun beurt een “action” in gang zetten. Zo kun jij een Zap aanzetten die met een e-mail reageert op een klant die iets in zijn winkelmandje is vergeten. Er zijn meer dan 1.500 apps die met Zapier kunnen worden gekoppeld aan Gamailen.nl. Denk hierbij aan WooCommerce, Gmail, Facebook, LinkedIn of WordPress.